Дали сакате да ја ставите својата глава (или лице) на телото на некоја позната личност? Со малку вежбање ќе го постигнете ова сега што го направив сега јас. Но најважно пред се е да сликите имаат иста осветленост, односно добар избор на слики.
Еве што направив: Сликата е намалена. Кликнете тука за да ја видите во оригинална големина. Оригиналната резолуција на сликата е 874x656.
Цаци требаше малце поголем да го напрам, ама ајде сега мака ми е да ја преправам
Користени слики:
Еве го и видеото кога ја праев сликата. Нема објаснување во видеото. Објаснување има под видеото.
Го снимав во HD 780p, па ви препорачувам да го гледате full screen. Може сеуште да не е дообработено па квалитетот не е баш добар.
1. Избирате слики кои ќе ги користите. 2. Ги подготвувате сликите. Во овај случај јас му ги секов главите. 3. Ги копираме главите и ги ставема на оргиналот. 4. Повторно ги обработуваме и ги местеме да се поклопат со оргиналот. 5. Го снимаме и готово Всусност не може да се објасни со текст, подобро гледајте го видеото и вежбајте.
Ако видеото уште не е објавено почекајте дека треба да се одобри од youtube.
Пожелно гледајте го овај туторијал малце да научите за Clone Tool(направен од мене, секако )